Overzicht sessies per thema


Thema's

 

Administratie/automatisatie

Smartschool Analytics

Eddy Willems - Smartschool

9:35 tot 10:20

Tijdens deze sessie vertelt Eddy Willems, voormalig algemeen directeur van het Sint-Franciscuscollege te Heusen-Zolder, hoe je best aan de slag kan gaan met Smartschool Analytics. Hij geeft je tips & tricks voor een succesvolle start en staat ook stil bij valkuilen die je best kan vermijden. Als ervaringsdeskundige in verschillende pedagogische en beleidsfuncties kan hij als niemand anders zijn publiek boeien met talrijke inzichten uit de schoolpraktijk. Eddy stond mee aan de wieg van Smartschool Analytics. Als ICT-coördinator is het verhelderend om deze sessie bij te wonen omdat je op deze manier ook zicht krijgt op het grotere proces waarbinnen een technisch tool als Smartschool Analytics kan ingezet worden binnen je school.

UNTIS vragenuurtje rond lesopdrachten en lesroosters

Jos Van Vliet - UNTIS

10:30 tot 11:15

Beleidsinformatie, ontwikkeld door Iddink, brengt je schoolorganisatie helder en overzichtelijk in beeld. Financiële en pedagogische data worden samen met de personeelsgegevens als een samenhangend geheel voorgesteld in grafische dashboards. Zo wordt meteen duidelijk welke afdelingen, vestigingen of gegevens aandacht vragen. Iddink wil met deze applicatie het schoolbeleid ondersteunen en antwoord bieden op de vraag van het OK en Inspectie 2.0 om het beleid te onderbouwen met data. Op basis van een aantal concrete schermen en voorbeelden van scholen illustreren we hoe scholen onze oplossing gebruiken om hun onderwijskwaliteit te versterken.

Toolbox - automatiseer routinetaken in je school

Geert Huylebroeck - Pius X-instituut Antwerpen

14:25 tot 15:10

Toolbox (www.tbvs.be) is een webbased tool waarmee je heel wat ICT- en administratieve taken in je school kan vereenvoudigen. Een greep uit het aanbod: aanmaken van accounts op basis van gegevens in Wisa of Informat in Active Directory, Office 365, Google GSuite, Smartschool, het beheren van externe gebruikers zoals ondersteuners, CLB, ..., een uitgebreide module voor leerlingenfacturatie die facturen via mail maar ook via Smartschool kan versturen én meteen ook koppelt aan Exact Online (boekhouding), Inschrijvingen, fietsvergoeding, ... Tijdens deze sessie krijg je een overzicht van de mogelijkheden van Toolbox of kan je inspiratie opdoen om zelf aan de slag te gaan met PHP in je eigen school.

MS Teams automatiseren in scholen: praktijkvoorbeeld

David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

15:40 tot 16:25

MS Teams is de snelst groeiende app ooit van Microsoft. Leer waarom en wat best practices zijn aan de hand van een concreet uitgewerkte situatie in Heilig Graf Turnhout. Per klas wordt automatisch een team aangemaakt met een kanaal per vak én een klasnotitieblok per vak zodat de notitieblokken klein blijven en snel laden. Hoe pak je dat aan? Hoe worden leerlingen en leerkrachten automatisch in het juiste Team geplaatst? Hoe koppel je voor elke leerling en leerkracht de Sharepoint bibliotheken van hun Team(s) automatisch in de verkenner?

Dagplanning met Docemper, efficiënt kan ook eenvoudig zijn

Sisofos Kuurne - Lieven Deprez

15:40 tot 16:25

Tijdens deze sessie worden de mogelijkheden getoond van de dagplanning van Docemper: software voor dagplanning

Verwerk in enkele minuten roosterconsequenties van leraars die zich ziek melden, onbeschikbaarheid van lokalen, lesvervangende activiteiten.

Publiceer lessen bij vooraf gekende afwezigheden op de lesmarkt: de eigen leraar krijgt eerst de kans aan te geven de les zelf in te vullen, voor lessen waarvoor geen invulling is kunnen leraars van de betrokken klas intekenen om de les over te nemen. Dit alles wordt nadien automatisch geïntegreerd bij het uitwerken van de dagplanning. Dit zorgt voor meer zinvolle invulling van vervanguren (zonder extra werk voor wie de vervangingen opvolgt).

Communicatie van vervangingen en lokaalwissels gebeurt volautomatisch via lichtkranten, RSS-feed en leerplatform op maat van elke gebruiker.

Docemper past zich aan aan uw school, niet omgekeerd: ontstaan op de werkvloer, voortdurend nieuwe opties onder impuls van gebruikers.

Meer info op www.sisofos.be

Basisonderwijs

Online vaardigheden en mediawijsheid in het basisonderwijs: een praktijkvoorbeeld

Niels Dillen - Katholiek Basisonderwijs Lokeren en Moerbeke-Waas

11:45 tot 12:30

Vanuit de ICT-werking hebben we de afgelopen jaren voor onze scholen (10 basisscholen) enkele pakketten ontwikkeld rond online vaardigheden en hoe je op een correcte manier met ICT omgaat. Naast onze poster met ICT-afspraken maakten we een eigen pakket om deze kennis, vaardigheden en attitudes op regelmatige basis actief in de klas te brengen. Daarnaast werken we ook aan thema’s zoals cyberpesten, scammers, wachtwoorden... Dit doen we door gebruik te maken van bestaande online games (Interland en It’s Up To You) waarrond we eigen (op ZILL-gebaseerde) pakketten ontwikkelden op maat van onze leerlingen en leerkrachten. Tijdens deze sessie delen wij graag onze ervaringen en tonen we hoe wij actief met onze leerlingen en leerkrachten aan de slag gaan rond mediawijsheid.

Whizzkids: gratis online ICT-wedstrijd voor bovenbouw basisonderwijs en hogescholen lerarenopleiding

Guido Vermaerke - Whizzkids

13:30 tot 14:15

Whizzkids is een netoverschrijdende, gratis online wedstrijd waarbij ICT-integratie centraal staat. Voor ICT-coördinatoren is Whizzkids een ideale manier om het pedagogische en didactische luik van hun opdracht te realiseren. Naast de wedstrijd bieden we ook didactische, pedagogische en mediawijze tips aan voor de leerkracht. De klasleerkracht kan het proces zelf in handen nemen en de ICT-coördinator kan sturen en coachen waar nodig.
De wedstrijd bestaat uit 3 vragenreeksen van telkens 20 vragen en loopt van begin oktober tot eind februari. Er zijn gedifferentieerde opdrachten voor het vierde leerjaar, vijfde leerjaar en zesde leerjaar. Voor elke vragenreeks krijgt de klas 4 weken de tijd. We creëren een krachtige leeromgeving waar zowel leerlingen als leraren samen kunnen groeien in verantwoord mediagebruik. De wedstrijd wordt afgesloten met een halve finale en een finale in het Google Digitaal Atelier in Brussel-Centraal.
In deze sessie geven we:

 • voorbeeldvragen om de opbouw van de wedstrijd te verduidelijken.
 • de koppeling met de ICT-eindtermen en de verschillende leergebieden.
 • tips om de wedstrijd in te plannen zodat het geen extra opdracht wordt voor de leraar.
 • voorbeelden van werkvormen hoe je de wedstrijd kan integreren in je lessen.

Whizzkids hogeschool lerarenopleiding Na een geslaagde proeftuin met 4 hogescholen rollen we in het academiejaar 2020-2021 een Whizzkidswedstrijd hogeschool lerarenopleiding uit over gans Vlaanderen. De studenten werken in teams van 3 en de wedstrijd bevat één vragenreeks van 30 vragen en een praktische opdracht. De studenten krijgen 8 weken de tijd om hun antwoorden en opdracht door te sturen. Deze wedstrijd loopt van half oktober tot half december en wordt ook afgesloten met een finale half februari in het Google Digitaal Atelier

Coderen in de klas

Philip Everaerts - Switch

15:40 tot 16:25

Leren programmeren kan je al vanaf een leeftijd van 5 jaar. Maar hoe pak je dit praktisch aan met apps zoals Code Spark Academy, Tynker en Swift Playground. En hoe zet je leerlingen aan tot logisch en algoritmisch denken.

Programmeren - STEM

STEAM-onderwijs via het gloednieuwe LearnMakeShare-platform

Stijn De Mil - Fablab Factory

10:30 tot 11:15 en 11:45 tot 12:30

FabLab Factory verlegt de grenzen om STEAM-onderwijs te kunnen faciliteren, en creëerde hiervoor een revolutionair platform: LearnMakeShare. Het event ICT-coördinatordag krijgt de primeur om voor de eerste keer de mogelijkheden van dit platform te demonstreren. Een online platform voor Leren, Maken en Delen gericht op digitale fabricatie en computationeel denken - waarbij leermateriaal, software voor design, fabricatie, coderen en een portfolio geïntegreerd zijn. Een wereldwijde primeur die je niet wil missen!

Samenwerkend programmeren in TEAM Foundation Server

Jo Neve - Broederschool Sint-Niklaas

13:30 tot 14:15

Een getuigenis over onze ervaring met dit samenwerkingsplatform dat de basis vormt van de Microsoft’s Application Lifecycle Management (ALM) oplossing met state-of-the-art code versiebeheer, work item management, uitgebreide rapportage & dashboard mogelijkheden, automated build en release management en test management.

Micro:bit in de klas

Richard Meijer - IT Randsteden / Micro:bit

13:30 tot 14:15

De Micro:bit heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend binnen het onderwijs. Na de lancering van de BBC in de UK hebben vele landen de Micro:bit als vast onderdeel binnen het onderwijs. In deze sessie nemen wij u mee in de mogelijkheden van de Micro:bit, hoe het ingezet kan worden binnen het curriculum en op welke manier u aan de kennis voor de Micro:bit kunt komen.

Dodona in mijn klas

Dominiek Vandewalle - Sint-Paulusschool campus College Waregem

14:25 tot 15:10

Dodona zit niet alleen in mijn les, maar ook in mijn klas. Een platform dat goesting geeft in programmeren en problem solving. Maar soms ook hulp vraagt aan de pedagogisch ICT-coördinator. Welke vragen kan je als ICT-coördinator verwachten?

Minecraft en MakeCode deel 1

Kris Vande Moortel - Microsoft

13:30 tot 14:15

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Minecraft en MakeCode deel 2

Kris Vande Moortel - Microsoft

14:25 tot 15:10

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Een chatbot maken voor de schoolwebsite

Armin Fabritus - Fourcast

15:40 tot 16:25

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd.

Coderen in de klas met Code Spark Academy, Tynker en Swift Playground

Philip Everaerts - Switch

15:40 tot 16:25

Met de vernieuwende iPad-app Swift Playgrounds leer je op een interactieve en leuke manier programmeren. Er is geen programmeerkennis nodig, dus ideaal voor als je net begint. Door puzzels op te lossen leer je de beginselen met Swift, een door Apple ontwikkelde programmeertaal waarmee professionals populaire apps maken.

Digitaal leren en evalueren

Digitaal toetsen en evalueren met AssessmentQ

Televic - Signpost

09:35 tot 10:25

Objectiever examineren, sneller verbeteren en kwalitatiever kennis meten met AssessmentQ. Een voorstelling van dit platform.

Digitale examens: speurtocht naar mogelijkheden en beperkingen van gratis of goedkope tools

Jo Neve en Tom De Bruyne - Broederschool Sint-Niklaas

10:30 tot 11:15

Iedereen wil digitale toetsen, maar welke platformen zijn bruikbaar en betaalbaar? Het verslag van een vergelijkende zoektocht.

Realiseer het gemeenschappelijk leerplan ICT met digitale tools

Kris Vande Moortel - Microsoft

11:45 tot 12:30

Sinds september 2019 zijn er verplichte eindtermen ICT in de eerste graad die transversaal moeten worden aangepakt. Met de vele gratis Microsoft tools binnen Win10 en Office365 zijn deze digitale basisvaardigheden vlot te realiseren. Een overzicht.

Assemblagetaken trainen mbv Virtual en Augmented Reality voor BuSO en BSO/TSO

Kim Dekeyser - ITEC

13:30 tot 14:15 en 14:25 tot 15:10

45 minuten lang demonstreren we hoe Augmented en Virtual Reality ingezet kunnen worden om leerlingen assemblagetaken aan te leren. We gaan dieper in op de mogelijkheden die er zijn om leerlingen veilig en gepersonaliseerd te trainen. Daarnaast staan we ook stil bij de professionalisering van de leerkracht en hoe we ook als leerkracht up-to-date kunnen blijven dankzij Virtual Reality. Benieuwd hoe deze technologie de werkplaats binnenbrengt op school? Kom dan zeker luisteren, kijken en proeven tijdens deze sessie!

Mediawijze leerlijn deel 1 en 2

Laure Van Hoecke - Mediawijs

13:30 tot 14:15 - 15:40 tot 16:25

In deze workshop (die uit 2 delen bestaat) vertrekken we van het conceptueel kader van Mediawijs: het competentiemodel mediawijsheid en de mediawijze leerlijn. We leggen hierbij ook de link naar de leerplannen van het Katholiek onderwijs. We lichten deze kaders en hun onderling verband kort toe. Vervolgens verkennen we concreet lesmateriaal en methodieken om deze leerdoelen te realiseren in de lespraktijk. De deelnemers gaan hiervoor in kleine groepjes interactief aan de slag.

Breed evalueren met Google Formulieren en andere Google tools

Joëlle Robberecht - Nascholing ICT / Fourcast

14:25 tot 15:10

Ontdek tijdens de sessie verschillende manieren om Google Formulieren in te zetten bij breed evalueren. Een formulier als digitale toets, als reflectie instrument, een formulier om peerevaluaties te organiseren waarbij de leerlingen zowel feedback van de leerkracht als de medeleerlingen ontvangt. Of wist je al dat je een escaperoom met educatieve content kan opzetten met behulp van Formulieren en andere Google tools? Laat je inspireren door mijn expertise en tal van praktijkvoorbeelden.

Technologie als zorgondersteuner

Ciska Schrooten - Switch

14:25 tot 15:10

Hoe zorgen we ervoor dat technologie een ondersteuner kan zijn bij het leren? Ook kinderen met een leerproblematiek, autisme, ... hebben baat bij het gebruik van technologie. Deze sessie neemt je mee in dit verhaal.

Wezooz demo

Cedric Koslowsky - Signpost

15:40 tot 16:25

WeZooz Academy ontwikkelde samen met ervaren leerkrachten 1.500 handige lesvideo’s met 1.000den oefeningen. Kant en klaar lesmateriaal om te differentiëren, remediëren en te engageren. Ontdek tijdens deze sessie het aanbod lesvideo’s en oefeningen, flip de classroom, differentieer en remedieer doelgericht. Leer hoe je lestrajecten en filmpjes kan toewijzen aan leerlingen en hoe je hun prestaties kan opvolgen.

Technische ICT-coördinatie

DNS: de oorzaak en oplossing van elk probleem

Rolf Charlier - Instituut Maris Stella - Borgerhout

09:35 tot 10:20

Verkrijg de totale controle met behulp van onmisbare DNS-kennis

V-Lans voor dummies

Jos Vens en Raf Stulens – Mater Salvatorisinstituut Kapellen

09:35 tot 10:20

Om je netwerk efficiënter en veiliger te maken is het beter om het op te splitsen in segmenten. Daarom maken we virtuele netwerken of VLANs. We proberen je aan de hand van duidelijke en eenvoudige taal wegwijs te maken. Het is een praktische sessie waar we alles live uitvoeren zodat je je een beeld kan vormen van mogelijke hindernissen, maar ook van de eenvoud. Als firewall/router gebruiken we pfSense, een veelgebruikte software bij scholen. Heb je nog nooit met VLANs gewerkt, dan is dit een sessie voor jou. Kennis over IP-adressen en subnetmaskers is een pluspunt.

De kracht van Wireshark 3.0

David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

09:35 tot 10:20

Wireshark is wereldwijd de meest populaire packetcapture tool. Ontdek welke features in de nieuwe major versie 3.0 deze nog krachtiger maken aan de hand van vaak voorkomende problemen in scholen.

Ransomware bescherming met Microsoft tools

Egide Chiapponi- Microsoft

10:30 tot 11:15

Leer hoe met behulp van MFA, RBAC, Conditional Access, Emergency accounts, …. u uw tenant kunt beveiligen. Ontdek ook de Advanced Threat Protection mogelijkheden.

WPA2 Enterprise en Radius

Jos Vens en Raf Stulens - Mater Salvatorisinstituut Kapellen

10:30 tot 11:15

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier domeingebruikers uit Active Directory verbinding kunt laten maken met een eigen (draadloos) netwerk of VLAN. De verbinding gebeurt via WPA2 Enterprise in combinatie met Windows Radius-server. Hier meldt de gebruiker zich aan op het draadloos netwerk met zijn/haar Windows domeinaccount. Op basis van groepslidmaatschap wordt een gebruiker automatisch naar een juist VLAN gestuurd.

Backbone structuur voor een scholengroep

Peter Haenraets en Pieter Coppens - Atlascollege Genk

10:30 tot 11:15

4 scholen moesten 1 netwerk worden. Wat was de impact op de infrastructuur, switches, V-Lans, services, beheer van clients, servers en accounts. Ideeën en valkuilen

Inspiratie om meer uit jouw Azure AD te halen

David Vermonden - Heilig Graf Turnhout

11:45 tot 12:30

Volgende topics worden getoond en uitgelegd:

 • best practices voor sync lokale AD naar Azure AD.
 • single sign on voor je leerlingen en personeel voor Word, Excel, Onedrive, Outlook, Smartschool, ...
 • automatische configuratie voor Outlook, Onedrive
 • dynamische groepen voor bv. licentietoewijzing
 • centrale authenticatie provider voor Smartschool, G-Suite, Adobe Creative cloud, ...

Google Cloud Print stopt. Wat nu?

Ghislain De Bondt - Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen

11:45 tot 12:30

Google Cloud Print stopt eind december 2020. Welke alternatieven zijn er om te printen over je internetverbinding? Een overzicht van mijn zoektocht.

Een toekomstgericht Wifi-netwerk uittekenen

Jos Vens - Abacus Networks

11:45 tot 12:30

Vandaag is professionele wifi niet meer weg te denken in het schoolbeeld. Is er nog groeipotentieel en wordt alles niet overgenomen door mobiele data van je ISP? Aan de hand van 10 valkuilen (of uitdagingen) maken we jullie wegwijs hoe je best naar wifi kijkt om een toekomstplan uit te werken voor jouw school.

Hoe wordt mijn draadloos netwerk in 2020 gekraakt?

Tom Cordemans - Hogeschool VIVES (Brugge)

13:30 tot 14:15

Draadloze netwerken zijn vrij complex en daarnaast ook zeer gevoelig voor aanvallen. In deze sessie tonen we u hoe een draadloos netwerk kan verstoord of gekraakt worden.

Clown computing: gevaarlijke digitale trends

Frank Cornelis - e-contract.be

13:30 tot 14:15

De cloud maakt veel scholen en bedrijven afhankelijk van één leverancier. Het gevaar van vendor lock-in schuilt om de hoek. Wat als het fout loopt? Frank Cornelis, de voormalige eID architect van FedICT geeft zijn visie.

ICT uitwisselplatform KlasCement

Davy Van Hemelen - KlasCement - Brussel

14:25 tot 15:10

Of je nu een ervaren rot in het vak bent of nog maar juist begonnen, als ICT-coördinator zit je vaak met heel wat vragen en problemen. Op ICT op KlasCement kan je niet alleen terecht voor handige apps, tools, stappenplannen, handleidingen... maar help je jouw ICT-collega's ook op weg door tips, advies en goed praktijkvoorbeelden te delen. De nieuwe projectsite van KlasCement versterkt de ICT-coördinator met inhoud en expertise.

Netwerkveiligheid start bij netwerkinventarisatie. Lansweeper demo

Pascal Savels - Vrije Technische Scholen Sint-Niklaas

14:25 tot 15:10

Hoe ben je zeker dat alle toestellen gepatched zijn als je geen zicht hebt op alle pc’s, intune-apparaten, netwerkcomponenten en software? Hoe krijg je snel een overzicht via overzichtelijke rapporten? Hoe kan je hiermee bedreigingen qua beveiliging minimaliseren? Een demo van de mogelijkheden tot inventarisatie met Lansweeper vanuit de ervaringen in onze school.

Intune nieuwigheden

Koen Wilms - Sint-Pietersinstituut Turnhout

15:40 tot 16:25

Een overzicht van de nieuwe features in Microsoft Intune

Nieuwe ontwikkelingen in Fiber en CPR-regelgeving

Intronics

15:40 tot 16:25

Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en trends in Fiber kabel?

Wat moet je weten over de CPR regelgeving? Wat houdt de CPR regelgeving in en wat betekent de CPR voor een school? Hoe vind je voor elk brandrisico de juiste brandveilige kabel?

Bedrijfssessies

Microsoft devices en (nieuwe) licenties duur? De mythe ontkracht

Egide - Chiapponi - Microsoft

9:35 tot 10:20

De inhoud wordt binnenkort toegevoegd, maar ook de nieuwe licenties van MsKis6 worden behandeld.

WIFI 6: wat moet je ervan weten? / Cloud Managed Networking

Ken Willekens - Zyxel

9:35 tot 10:20

Wifi AX (6) en de voordelen voor een schoolomgeving

Een niet-commercieel overzicht. Wat zijn de voordelen van Wifi AX (6) en wanneer kan je deze benutten in een schoolomgeveing? Welke technologische vernieuwingen zitten in deze technologie ten opzichte van eerdere standaarden. Waarop moet je als school letten als je met deze standaard wil werken?

Cloud Managed networking

De Nebula Cloud Networking oplossing laat toe om alle native en compatibele Nebula access points, switches and gateways vanaf 1 locatie te beheren, gratis.

Labelen en markeren: een kleine moeite voor een grote tijdswinst - Brother / Kostenoptimalisatie - Ricoh

10:30 tot 11:15

Labelen en markeren: een kleine moeite, grote tijdswinst - Jo de Jaeger - Brother

Toelichting hoe labels een optimale organisatie maken. het voorkomen van fouten, tijdsverlies en ingeval een buitenstaander komt werken op school. Kortom een heel kleine moeite om zware problemen te vermijden.

Kostenoptimalisatie - Guido Cousse - Ricoh/Upfront

Scholen kunnen in onze uitgebreide service catalogus kiezen uit een reeks van kostenbesparende oplossingen van Ricoh en de ITservice afdeling Upfront.

Wij kunnen jullie ontzorgen van de dagdagelijkse ICT-vragen, zelfs als het gaat over devices, applicaties, netwerken, data beveiliging of VOIP. Hierbij staan wij steeds garant voor een snelle oplossing.

Kom zeker langs om de nieuwe intelligent services te ontdekken tijdens onze sessie of kom even langs op onze stand op de benedenverdieping.

Onderwijs in de 21ste eeuw. Word Google Certified Educator!

Joëlle Robberecht - Fourcast

10:30 tot 11:15

Onderwijs in de 21ste eeuw. Word Google Certified Educator!

Wil jij leerkrachten helpen met meer vertrouwen de Google-tools te gebruiken? Wil jij zelf de Google tools ten volle inzetten in jouw klaspraktijk? Wil jij praktische tips en trucs ontvangen die het lesgeven gemakkelijker maken?

Door Google Certified Educator te worden, bewijs je als leerkracht dat je beschikt over de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om de 21ste eeuwse vaardigheden te implementeren bij studenten. Daarnaast versterkt certificering het vertrouwen van de leerkracht in het gebruik van technologie, het helpt hen studenten te ondersteunen bij het creatief inzetten van technische hulpmiddelen, het geeft aan de leerkracht de mogelijkheid zijn onderwijstijd efficiënter in te zetten, het verhoogt het digitale burgerschap en houdt leraren betrokken bij professionele groei en een leven lang leren.

Fourcast for Education helpt leerkrachten, ict-coördinatoren, ... met de nodige ondersteuning om Google Certified Educator te worden. Wil je meer weten? Kom dan luisteren naar de sessie en ontdek hoe wij je kunnen voorbereiden.

Cloud telefonie voor de Slimme School - Allocloud / Textaid: voordelen van voorleessoftware in de cloud - Readspeaker

10:30 tot 11:15

Cloud telefonie voor de slimme school- Laurent Muylle - Allocloud

Tegenwoordig is het van essentieel belang dat scholen effectieve hulpmiddelen voor samenwerking en telefonie hebben om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. ALLOcloud is gericht op alle scholen die tot 80% willen besparen op telefonie- en samenwerkingskosten terwijl ze profiteren van verbeterde mobiliteit en flexibiliteit. Met zijn brede scala aan functionaliteiten, zijn brede scala aan terminals en zijn specifieke software-integraties (bijvoorbeeld Proeco), biedt ALLOcloud een grotere toegevoegde waarde voor de onderwijssector. De aankoopdienst van SeGEC heeft het lastenboek voor IP-telefoniemarkt voor het katholiek onderwijs aan ALLOcloud toegekend (MP CMEC 15 ACCORD-CadreVOIP). Al meer dan 200 Belgische scholen hebben ALLOcloud vertrouwd en zijn tevreden met onze diensten.

TextAid: Ontdek de voordelen van Voorleessoftware in de Cloud - Jarno Aantjes - Readspeaker

Ervaar het gemak van ReadSpeaker TextAid in deze interactieve sessie! Ontdek de mogelijkheden van TextAid, en hoe makkelijk het kan zijn voor zowel u als uw leerlingen. TextAid is 100% cloud-based, en wegens subsidie volledig gratis! Ontdek de SSO Drive-koppeling voor Google Chrome/Microsoft Office 365, en ervaar het gemak van het delen van huiswerk/documenten met alle leerlingen met één knop. Geen gedoe meer met installaties. Gewoon één simpele oplossing, altijd en overal beschikbaar.

Cool voor chromebooks in de klas - Rhombus / Hoe maak ik van 1-op-1 chromebook project een succesverhaal? - Fourcast

11:45 tot 12:30

Cool voor chromebooks in de klas - Dimitri Verachtert - Rhombus

COOL is een oplossing die het beheer in de school en in de klas voor leraren mogelijk maakt. De leraar kan regie houden wanneer alle leerlingen individueel of in groep werken aan opdrachten op de Chromebook. We demonstreren de belangrijkste functies voor leraren, alsook de belangrijke meerwaarde van het pakket voor de ICT coördinator.

Hoe maak ik van 1-op-1 chromebook project een succesverhaal? - Olav Adami - Fourcast

Fourcast for Education ontzorgt scholen van A tot Z voor, tijdens en na de uitrol van een 1 op 1 chromebookproject. In deze sessie delen we onze do's & don'ts, tips & tricks om een investering in nieuwe hardware vanaf dag een te laten renderen.

BYOD laptopaanbod - Campusshop

11:45 tot 12:30

BYOD laptopaanbod - Dirk Jonckers - Campusshop

Een overzicht van het aanbod en de werkwijze van Campusshop.

Prefab fiber kabel

Intronics

11:45 tot 12:30

De voordelen van prefab fiber kabel - Intronics

Ontdek de voordelen van het gamma aan prefab fiber kabels van Intronics, al 35 jaar specialist in connectoren en bekabeling.

Update DOKO raamovereenkomst

Joris Nachtergaele - Signpost

14:25 tot 15:10

Raamcontract personal computers A-merken

Ontdek de nieuwigheden rond de raamovereenkomst van DOKO.

 • Algemene inleiding
 • Lancering nieuwe generaties Notebooks met AMD/Intel
 • Uitleg rond de ""uitgelichte producten
 • Q&A

Pedagogisch / visie

LLinkid (de digitale leerplantool) - beginners

Henk De Baene - Katholiek Onderwijs Vlaanderen

9:35 tot 11:15

In deze sessie worden de stappen doorlopen hoe op school met LLinkid aan de slag te gaan. Wie geef je welke rechten? Hoe verdelen we gemeenschappelijke doelen? Waarop letten bij het aanmaken van een doelenkader of een vorderingsplan? Op dit en vele andere vragen wordt in deze sessie een antwoord geformuleerd.

Llinkid (de digitale leerplantool) - gevorderden

Henk De Baene - Katholiek Onderwijs Vlaanderen

10:30 tot 11:15

In deze sessie worden de laatste vernieuwingen in LLinkid voorgesteld en wordt ingegaan op veelvoorkomende vragen die scholen (die reeds volop gebruik maken van LLinkid) zich stellen. Er wordt ook voldoende ruimte voorzien om zelf vragen te stellen.

Neem een SELFIE en kijk waar je school staat op vlak van ICT

Jan De Craemer - Departement Onderwijs en Vorming

13:30 tot 14:15

Benieuwd hoe jouw school het doet op vlak van ICT? Wat loopt goed? Waar is er ruimte voor verbetering? Dat kan je vanaf nu checken via SELFIE. SELFIE is een gratis online tool waarmee scholen de mate van ICT-integratie in kaart kunnen brengen als stap naar een (beter) ICT-beleid of als evaluatie van de bestaande ICT-praktijk.

Netwerk voor scholen met 1-op-1 project: uitwisselen van problemen en oplossingen

De samenkomst wordt geleid door enkele ICT-coördinatoren die al langer een 1-op-1 project hebben.

14:25 tot 15:10

Deze dubbele sessie is bedoeld voor scholen die reeds een 1-op-1 project hebben en willen netwerken met andere ICT-coördinatoren om problemen en oplossingen te bespreken.

Netwerk voor scholen met 1-op-1 project: vervolg

De samenkomst wordt geleid door enkele ICT-coördinatoren die al langer een 1-op-1 project hebben.

15:40 tot 16:25

Deze dubbele sessie is bedoeld voor scholen die reeds een 1-op-1 project hebben en willen netwerken met andere ICT-coördinatoren om problemen en oplossingen te bespreken.

Raamplan met 'core apps' voor leerlingen en leerkrachten

Koen Mariën - KSOM campus Rozenberg

15:40 tot 16:25

Campus Rozenberg is een school waar reeds 3 jaar de iPad ingezet wordt als leermiddel. Dat betekent dat elke leerling over zijn/haar eigen iPad beschikt en daardoor dus ook ten allen tijde kan beschikken over een massa tools. Die rijkdom kan ook een drempel zijn. Daarom besloten we om vanaf dit schooljaar een raamplan te introduceren met 10 ‘Core apps’. Dit zijn de apps en tools waarvan leerkrachten mogen verwachten dat leerlingen ze kunnen gebruiken. In deze sessie leggen we uit hoe we tot dit raamplan kwamen en hoe we dit implementeren op onze school voor leerlingen en leerkrachten.

Smart Education Schools

De leerkracht aan het stuur voor technologische innovatie? Dat kan met Smart Education @ Schools!

Juliet Desmet - Imec - Smart Education @ Schools (Kortrijk)

09:35 tot 10:20

Heb jij een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Zoek je funding om dit idee te realiseren? Of ben je op zoek naar inspiratie? Dan biedt deze sessie je de oplossing! Kom langs om te horen hoe de open oproep van Smart Education @ Schools van imec en de Vlaamse Overheid jouw project met maximaal € 75 000 steunt. Wil je zelf zo'n project starten? Ga dan zeker ook naar de sessie van IMEC en hun beursstand.

Smart Education Schools

Verschillende scholen

9:35 tot 10: 20 - 10:30 tot 11:15 - 11:45 tot 12:30 - 13:30 tot 14:15 - 14:25 tot 15:10

Tijdens deze sessie krijg je uitleg en demo van de 4 projecten die door de scholen werden uitgewerkt.

‘SAM’-App:
een digitale co–teacher die leerlingen toelaat om praktijkopdrachten op eigen tempo af te werken, op basis van digitale stappenplannen met gepersonaliseerde instructies.

Tienerpas:
een digitale tool die jongeren inzicht geeft in hun talenten en hen helpt bij het maken van (studie)keuzes.

VSimulation@ChildCareEducation:
een online simulatiespel dat kinderbegeleiders-in-opleiding confronteert met levensechte situaties om probleemoplossend en kritisch leren na te denken

Kr8cht:
Kr8cht is een online game voor alle leerlingen van de laatste jaren van het lager onderwijs. In het kader van de onderwijsloopbaanbegeleiding wordt tijdens deze jaren de overgang naar het secundair onderwijs voorbereid. Na het spelen van de game hebben leerlingen kennisgemaakt met de studiedomeinen in het secundair onderwijs en een zicht gekregen op de inhouden en de beroepen die daarmee verband houden. De game biedt de leerlingen ook inzicht in hun eigen interesses.